1995

In dit jaar maak ik kennis met een oude plas in Geldrop. Ik vis er bijna de hele zomer alleen en vang met particles en boilies veel vissen. Het formaat ligt tussen de 10 en 18 pond. Er schijnen ook grotere vissen te zwemmen die heb ik echter nooit mogen vangen . Op de foto een fraaie snoek uit Geldrop, met zijn 96 cm de grootste die ik tot nu toe mocht vangen.

Een fenomeen dat ik in de loop der jaren vaker ben tegen gekomen: de eerste vis in het voorjaar hoort vaak bij de grotere vissen in het water.

Een fraai schubkarper van begin april uit Geldrop op bijna 17 pond.

1996

Ik ben weer terug aan de plas, dit water blijft me toch trekken. Hoewel  bijna iedereen al met vastloodsystemen vist blijf ik stug doorgaan met schuiflood. De afstanden waarop ik vis worden echter steeds groter en na een aantal gemiste aanbeten besluit ik ook een vastloodmontage te gebruiken, omdat ik de rek van het nylon verdenk van de missers. Toeval of niet maar de eerstvolgende beet is het wel raak en ik vang ik deze schubkarper van 16 pond. Ik besluit op langere afstanden (meer als 40 meter voortaan vastlood te gebruiken.

Het kanaal stroomt vlakbij en hoewel er mooie vissen zitten zijn we nooit vrienden geworden.

Terug aan de plas; harde zuidwester op de kant betekent vaak actieve vissen, zoals deze schubkarper van ruim 15 pond. Gevangen op zelfgemaakte boilies die superieur bleken t.o.v de fabrieksboilies.

1997

Ook in het buitenland zwemmen karpers. Een tweedaagse trip naar Duitsland leverde deze 2 mooie vissen op, beiden op ongeveer 16 pond.

 

Na ruim 10 jaar gericht op karper vissen lukt het dan eigenlijk. Op een heel lastig water komt tijdens een avondsessie deze schubkarper in mijn net. 84 cm , bij 20.6 pond.

1999

Ik kom er maar weinig, maar in dit water zwemmen fraaie vissen. Met name de graskarpers groeien er uit tot echte kanjers. De vis op de foto is niet meer dan een degelijke middenklasser met zijn 19 pond.

Al gedurende enkele jaren bevis ik de Kempense Plassen in Veldhoven. Er wordt erg standaard gevist met vastlood en boilies. Vissend met particles kun je hier hele gekke dingen beleven, met als uitschieter een ochtendsessie met 19 (!) runs, waarvan er overigens 14 werden gevangen. Op diezelfde ochtend waren er nog 3 andere karpervissers die samen 1 vis vingen. De grootste vis van het water is te zien op de foto, een fraaie schubkarper van 90 cm , bij een gewicht van 26 pond. Deze vangst betekende dat ik de uitdaging op dit water verloor en er nog slechts af en toe kom.

2000

Toch weer terug op de plas, dit water wordt weer steeds meer mijn thuiswater. De vissen groeien er niet snel meer wel gestaag. Ik ving er in betrekkelijk korte tijd 3 vissen die op een paar honderd gram na de twintig pond haalden. De vis op de foto is een van hen, op 19.7 pond

2001

Af en toe toch even naar een ander watertje, in Oirschot. Dit plasje kent een behoorlijke dressuur. Met afwijkende tactieken komen er toch de nodige vissen in het net. Deze plas herbergt opvallend veel prachtige spiegels. Het formaat is voor mij dan een stuk minder belangrijk. Op de foto zon spiegel van 14 pond.

2002

Na 15 jaar zijn we weer terug op het water waar het in 1987 allemaal begon. Het weer was opvallend mild midden in februari. Het leverde mij een onvergetelijke carnavalsvakantie op. Met als hoogtepunt deze schitterende spiegelkarper van 26 pond.

2003

Het is nu maart 2003. Na een hele winter tevergeefs aan de plas te hebben doorgebracht hoop ik dat het voorjaar mij wederom kennis laat maken met "B". De geschiedenis van deze bijzondere spiegelkarper vind je op de volgende pagina........