Soms komen dromen uit.....

We schrijven de zomer van 1996, op het oog geen bijzondere vis, maar wel een mooie spiegelkarper van 72 cm en 15 pond. Overduidelijk te herkennen aan de 2 grote schubben op de flank. 

Amper 9 weken later vang ik dezelfde vis terug. Op de foto is de vis wat donkerder, dat komt omdat de vis korte tijd in een bewaarzak had gezeten.

Ruim 2 jaar lang laat deze vis zich niet meer zien, totdat ik hem in de zomer van 1998 weer terugvang. De vis is nauwelijks langer geworden en slechts 300 gram zwaarder geworden. Deze vis lijkt amper te groeien maar schijn bedriegt...........

Mijn eerste twintigponds spiegelkarper, maar geen onbekende. Na 3 jaar vang ik dezelfde vis voor de vierde keer terug, maar nu is de vis wel flink gegroeid. De vis meet nu 81.5 cm en weegt 21.2 pond. 

Het is carnaval 2002, ik houd ontzettend veel van carnaval............, dan kan ik tenminste een paar dagen gaan vissen. Het is begin februari en mijn visjaar kan niet meer stuk, de bekende spiegel wordt voor de vijfde keer gevangen, en weer op een nieuw topgewicht; 26,3 pond, bij 86 cm. 

We besluiten de vis voortaan "B" te noemen.

Aan alle moois komt een eind. In het voorjaar van 2003 werd "B" in de buurt van het paaigebied dood gevonden.

Inmiddels heeft zich een nieuwe 20+pond spiegelkarper aangemeld. Misschien kan deze de plaats van "B" gaan innemen.