Hoe het ooit begon.......

Het onstaan van:

MariŽlle Geven     &

Berty Kuijpers

 

Op 10 mei 1960 trouwden in Eindhoven:   Op 1 oktober 1959 trouwden in Best:
Ria Buizert en Thieu Geven Dien van Rosendaal en Antoon Kuijpers
 

Op 3 september 1966 werd er in het gezin Geven een baby geboren. Ze noemden de scheet: MariŽlle. Ook het gezin Kuijpers werd verblijd met een kotertje. Op 4 maart 1968 werd hij geboren. Ze noemden hem Berty.
   

MariŽlle was een voorbeeldige baby. Ze werd alleen ontzettend ziek toen een enkele weken oud was. Gelukkig liep het allemaal goed af.

Ze ging naar de lagere school.

En daarna naar de MAVO.

Ze besloot toen dat ze met kinderen wilde gaan werken. Ze meldde zich aan bij de opleiding kinder- en jeugdverzorging en doorliep de opleiding zonder problemen. Tijdens verschillende stages kwam ze tot de conclusie dat ze eigenlijk het liefst voor de klas wilde staan. Daarom ging ze verder studeren. 

Op de PABO ontmoette ze Berty. Ze vond hem maar een 'stuudje' en ze trokken dus ook weinig met elkaar op. Maar in het derde jaar van de opleiding veranderde er iets. Ze maakten samen enkele opdrachten en werkstukken en ze vonden elkaar zelfs steeds aardiger worden.

Op 28 januari 1990 vond MariŽlle dat het tijd werd voor een eerste zoen. Ze kreeg (lees: nam) deze en het begin was gemaakt. Het resulteerde precies 8 jaar later in een huwelijksaanzoek en een jaar later op 29 januari 1999 werd er groot feest gevierd in Best!

 

Berty was natuurlijk ook een voorbeeldig kind. Huilde flink wat af maar dat lag volgens oma aan het feit dat hij te weinig dronk. Dus: flesje erbij en Berty was tevreden.

Berty ging naar de lagere school.

en hij was ondertussen al flink bezig met zijn hobby vissen. Dus zei de leerkracht van de 6e klas: hij kan wel mťťr, maar stuur 'm maar naar de HAVO, dan houdt 'ie tijd over om te gaan vissen...........

 Na 5 jaar HAVO koos Berty voor een toekomst in het onderwijs dus meldde hij zich aan bij de PABO. Hij kwam in de klas bij MariŽlle en vond haar maar een vervelend ding omdat ze elke dag te laat kwam. Toch groeide er wel iets en na een dagje Brugge (voor een schoolopdracht), met de overtocht Breskens-Vlissingen en autopech 30 km. buiten Vlissingen was het raak.

Toen Berty in 1998 bezig was met een teamvergadering kwam MariŽlle de school binnen met het huwelijksaanzoek. En ten overstaan van alle collega's zei Berty JA!!!