Onze koi

De afgelopen jaren heeft ons visbestand een flinke metamorfose ondergaan. Tijdens onze verhuizing naar Middelbeers hebben onze oorspronkelijke vissen een tijdje in een paar quarantainebakken doorgebracht. Dit heeft een flink aantal vissen niet overleefd. Ook de wisselvallige winter van 2004 / 2005 heeft de nodige vissen het leven gekost.

Maar ook hier heeft elk nadeel z'n voordeel; doordat we flink wat vissen zijn verloren moesten we op zoek naar (meer dan) waardige vervangers.

Behalve onze koi zwemt er ook nog een koppeltje albino graskarpers rond die een fel gevecht leveren met de algen. Hiervan wordt altijd verteld dat je ze niet in je vijver moet zetten want ze vreten alles op. Nou, het enige wat ze eten is de draadalg, en dat vinden we echt geen probleem. Hier zie je de grote (ongeveer 45cm.) aan het grazen langs de kanten, en een van de kleintjes. Bij de kleine kun je goed zien hoe lelijk zo'n graskarper nou eigenlijk is. Maar ja, dat is mijn (MariŽlle) persoonlijke mening.

    

Tenslotte zwemmen er 2 "gewone" spiegelkarpers rond. Dit is een lang gekoesterde droom van mij (Berty). Na wat mislukte pogingen ben ik erin geslaagd een paar fraai beschubde exemplaren te pakken te krijgen.

    

Hieronder is een overzicht van alle koi die we op dit moment hebben rondzwemmen. Op dit moment is januari 2008. Maar er zit nog een vis in de Q-bak. Deze hebben we begin december rechtstreeks uit Japan gekocht. In het voorjaar mag deze in de vijver.

Shusui / Asagi

Shusui Shusui Shusui Shusui
 
MEDIUM26.JPG (78372 bytes) MEDIUM27.JPG (77373 bytes)
 Ginrin Asagi Ginrin Asagi Asagi
 

Ogon

Orenji

Doitsu Platinum Ogon "Rudy"  Doitsu Platinum Ogon

Doitsu Platinum Ogon

 
yamabukiogon.jpg (28157 bytes)
Yamabuki Ogon Doitsu Yamabuki Ogon
 

Showa

 

Sanke

Doitsu Sanke Doitsu Sanke Doitsu Sanke
 

Utsuri

Hi Utsuri Kin Ki Utsuri Kage Shiro Utsuri
 

Chagoi / Soragoi

jumbo.jpg (49642 bytes) doitsu soragoiklein.jpg (33469 bytes)
Chagoi "Jumbo" Chagoi Doitsu Soragoi
Soragoi Ginrin Ochiba shigure

Ginrin Ochiba shigure

 

Overig

Kujaku Kujaku Hariwake
Midori "Sandra"
Ghost Ghost
Goshiki Goromo
Ki Matsuba Matsuba
Aka Bekko Ki Bekko Shiro Bekko
Kageshiro (heeft een oranje buik) Kikusui